Projecte de disseny i decoració espai exterior

Disseny i fabricació dels elements decoratiu

Disseny del programa

Terrassa

Esdeveniments i exposicions

Parking Day  a Districte Zero Terrassa

PARK(ing) Day és una iniciativa anual a nivell mundial on la ciutadania ocupa i transforma temporalment espais privatitzats (places d’aparcament regulat) en espais d’ús comú. La iniciativa va sorgir a San Francisco el 2005, i des d’aleshores més de 200 ciutats s’hi han acollit.

Una oportunitat per crear i materialitzar el disseny més sostenible i respectuós, però també el disseny més reivindicatiu: l’art, el disseny i la cultura com a protesta i reclam. Volem recuperar els nostres carrers, no només per passejar, sinó per actuar-hi, per gaudir-los i per compartir-los entre totes les que habitem a les ciutats. Demanem un model de mobilitat sostenible, saludable, segur i accessible i que comporti una reducció de l’espai destinat al vehicle privat.

Contacte i connexió:

Per primer cop, ens proposem organitzar i crear la primera edició del Park(ing) Day a Terrassa. Coincidint amb el primer aniversari de la nostra entitat Districte Zero, suposa una gran oportunitat per celebrar tots dos esdeveniments.

Tots els projectes del Districte Zero ens hi sumem entusiasmats i l’entitat ecologista Adenc de Sabadell també hi col·labora en aquesta especial edició del Park(ing) Day a la ciutat.

Parking Day  a Districte Zero Terrassa.

El nostre projecte:

K

Disseny de contrastos. Visibilitat i reclam.

No ens conformem amb ocupar l’espai físic, sinó que amb el nostre disseny reinvindiquem i mostrem els usos alternatius d’aquests espais dedicats als vehicles. El nostre disseny més sostenible i respectuós provoca la sorpresa, la reacció i la interacció dels vianants. La seva participació fa créixer la visibilitat de la nostra actuació.

K

Missatge positiu. Presentació del Districte Zero.

La nostra actuació té caràcter educatiu i reivindicatiu sota un missatge sempre positiu. Compartim la celebració d’aquesta primera edició del Park(ing) Day amb les veïnes i veïns, i els convidem a participar amb totes les activitats que les entitats del Districte Zero hi desenvolupem al barri.

K

Verd urbà i cultura als carrers.

El nostre disseny proposa més verd sobre el gris formigó dels nostres carrers. Juguem amb diversitat de textures sobre l’asfalt. Materials recuperats com el cartró i també d’origen natural com l’escorça reciclada. Plantes junt a cavallets de pintura, llibres i instruments musicals que ens animen i engresquen als vianants a participar al nostre primer Park(ing) Day al Districte Zero.